STRUČNI POSJET NUKLEARNOJ ELEKTRANI KRŠKO 14.9.2018

Društvo inženjera i tehničara Grada Samobora je 14. rujna 2018. godine posjetilo Nuklearnu elektranu Krško, koja električnom energijom opskrbljuje potrošače u Republici Hrvatskoj i Republici Sloveniji.

Nuklearna elektrana Krško je u pogonu od 1983. godine, kada je planirani vijek rada elektrane bio 40 godina, odnosno do 2023. godine. Brojnim inovacijama u posljednjih nekoliko godine elektrana je s novim parogeneratorima i niskotlačnim turbinama povećala snagu na 707 MW.

Zanimljive podatke o radu elektrane iznio nam je kolega Damir Mandić, dipl.ing., koji je najveći dio svog radnog vijeka proveo upravo u Nuklearnoj elektrani Krško.

Razgledavanje Nuklearne elektrane omogućio nam je Miran Pribožič iz Službe za odnose s javnošću, kojem i na ovaj način zahvaljujemo na dobro organiziranoj posjeti.

Svaki naš stručni posjet ima i ugodno druženje na kraju, ovog puta smo posjetili Seosko gospodarstvo Kršlinov mlin, gdje smo uz izvrsnu domaću hranu i piće, uživali u prekrasnom ambijentu uz potok Bregana i brojne domaće popevke.

 

Više o ovom stručnom posjetu možete pogledati ovdje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Klizi na vrh