PublikacijeVodič arhitekture Samobora i okruženja (2003.)

Vodic_arhitektureU maloj dvorani Hrvatskog doma predstavljena je 16. listopada knjiga Vodič arhitekture Grada Samobora i okruženja. Izdavač je Društvo inženjera i tehničara Grada Samobora. Vodič, koji je izdan uz potporu Vladina ureda za udruge i neke donatore iz Samobora, prikazuje kulturno i graditeljsko bogatstvo Samobora i ukazuje na potrebu očuvanja u budućnosti. U nazočnosti mnogih samoborskih inženjera i tehničara, članova Društva i njihovih gostiju, knjigu su predstavili inženjeri Jovan Šućurović i Ivan Medvedović.

Vodič daje prikaz povijesnog i urbanističkog razvoja Samobora i njegove okolice. Sam vodič podijeljen je na sedam prostornih cjelina. Svaka cjelina započinje katastarskom kartom na kojoj su obilježeni lokaliteti i brojevi kataloških jedinica. Svaka kataloška jedinica sadrži foto-snimku i kraći tekst.

Vodič arhitekture Grada Samobora i okruženja, koji je prvi od te vrste u Hrvatskoj i jedan od rijetkih, jer čak i u Europi ima malo gradova koji imaju takav jedan vodič.

Monografija DITS-a povodom 15. godišnjice postojanja (2010.)

Monografija

Naše je Društvo u svibnju 2010. godine obilježilo 15. obljetnicu postojanja te smo tom prigodom izdali monografiju, koja je prigodno bila uručena svim prisutnima na proslavi održanoj 21. svibnja u dvorani Srednjoškolskog centra u Samoboru, na istom mjestu na kojem je 1995. održana Osnivačka skupština DITS-a. U monografiji su spomenuta imena svih osoba, koje su nazočile osnivačkoj skupštini 1995. godine te koje su evidentirane kao članovi Društva. Monografija je izdana u reprezentativnoj formi i tvrdo ukoričena s mnoštvom fotografija u boji te s detaljno opisanim djelatnostima Društva tijekom njegovih 15 godina rada. Zahvaljujemo svim donatorima, koji su zapravo i omogućili ovaj projekt. Posebnu zahvalu za svoj trud zaslužuje urednica knjige, Jasenka Bišćan, kao i ostatak uređivačkog odbora.

ASTRONOMSKA SEKCIJA VIZIJA, MISIJA, CILJEVI, ZADACI… (2018.)

Astronomska sekcija_vizija, misija, ciljevi, zadaci_KONCEPT