Stručni posjet CUPOV Zaprešić 15.3.2019.


Društvo inženjera i tehničara Grada Samobora organiziralo je 15.3.2019. godine stručni posjet centralnom uređaju za pročišćavanje otpadnih voda u Zaprešiću. Naime, ovaj uređaj, sadašnjeg kapaciteta za 60.000 ES (ekvivalent stanovnika), koji je pušten u rad 1.1.2016. godine, trebao bi postati uređaj na kojem će se pročišćavati i samoborske otpadne vode.

Sa postojećim sustavom odvodnje Grada Samobora, kao i planovima za razvoj iste upoznao nas je Danijel Kos, djelatnik Odvodnje Samobor, koji nam se s kolegom Antoniom Širanovićem pridružio posjetu.

Uređajem upravlja Vodoopskrba i odvodnja d.o.o. Zaprešić, čiji nas je direktor Željko Majcen u novosagrađenoj upravnoj zgradi upoznao s radom njihovog komunalnog poduzeća.

O radu uređaja detaljno nas je informirao Tomislav Curman, voditelj uređaja, nakon čega smo mogli samo zaključiti o nužnosti priključenja samoborskih otpadnih voda na ovaj uređaj. Vjerujemo da će Grad Samobor sa svojim komunalnim poduzećem u što kraćem roku realizirati izgradnju priključnog kolektora do uređaja u Zaprešiću, čime će se znatno pridonijeti zaštiti okoliša u cjelini.

O CUPOV Zaprešić možete više saznato ovdje

Po završetku obilaska uređaja posjetili smo Muzej Skurjeni u zaprešićkim Novim dvorima, gdje smo razgledali impresivnu zbirku slika poznatog zaprešićkog naivnog umjetnika slikara Materije Skurjenija.

Stjepan Črnjak

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)