Dva predavanja i poduzetnička radionica

I ove godine Društvo inženjera i tehničara Grada Samobora, u suradnji s inicijativom Lean Startup Croatia i Gradskom knjižnicom u Samoboru, uključilo se u obilježavanje Globalnog poduzetničkog tjedna koji se održava od 16. do 22. 11. 2015.

Lean_Startup_Plakat_2015

Nakon uspješne organizacije dva predavanja na temu „Lean Startup i izazovi poduzetništva 21. stoljeća“ u studenom 2014. godine i prve Lean Startup radionice krajem svibnja ove godine, udruga pod visokim pokroviteljstvom Grada Samobora pokreće ciklus od dva predavanja koja će se održati 04. i 18. 11. 2015. godine u Gradskoj knjižnici Samobor (Odjel za odrasle, Krležina 9, Samobor).

IMG_4183

U srijedu, 04. 11. 2015. s početkom u 18.00 sati, predavanje će održati Željko Švedić, mladi hrvatski poduzetnik iza kojeg stoji nekoliko uspješnih startup projekata. Njegova tvrtka GemBox software već niz godina uspješno djeluje na globalnom tržištu, a pokrenuo je i startup projekt TestDome.com u čijem je razvoju koristio Lean Startup pristup. Željko će s nama podijeliti dobre i loše strane ovakvog pristupa kao i naučene lekcije, a predavanje će biti bazirano na primjerima iz njegovog rada.

Dva tjedna kasnije, u srijedu 18. 11. 2015. u 17.30, dolaze dva zanimljiva mlada poduzetnika, Hermes Aurriga Sirrea i Vedran Vukman, hrvatski poduzetnik s zanimljivim američko-hrvatskim startup projektom.

Hermes Aurriga Sierra je stigao u Hrvatsku prije par godina i u Zagrebu okupio zajednicu društvenih poduzetnika u zanimljiv projekt pod nazivom Impact Hub – laboratorij društvenih inovacija i poslovni inkubator. Hermes će predstaviti zagrebački Impact Hub i održati predavanje pod nazivom „Impact Hub – mjesto gdje počinju promjene te će govoriti o iskustvima i izazovima hrvatskog poduzetničkog ekosustava. 

Vedran Vukman je mladi hrvatski poduzetnik i polaznik prve Lean Startup radionice održane krajem svibanja u Samoboru. Vedran će prezentirati primjenu Lean Startup metodologije na projektu VYOOCAM, ekipe iz  Streaming Solutionsa, koji je ove godine osvojio glavnu nagradu na zagrebačkom Idea Knockoutu 2015. Nagrada uključuje put na konferenciju CES 2016 u Las Vegas i mogućnost predstavljanja projekta pred 150.000 stručnjaka, ulagača i novinara koji se bave novim tehnologijama.

IMG_4466

Oba predavanja uvertira su u drugu po redu Lean Startup radionicu za poduzetnike i one koje zanima poduzetništvo i poduzetnički projekti. Radionica će se održati u subotu, 21. 11. 2015. godine u Samoboru u vremenu od 8.00 do 16.00 sati

Ulaz na sva predavanja je slobodan dok je za sudjelovanje na radionici potrebna predbilježba budući da je broj polaznika ograničen. Prijave za radionicu se primaju ovdje, a polaznici će 24 sata prije početka radionice primiti e-mail s podacima o lokaciji održavanja (u centru Samobora).

 Robert Obraz – Tajnik DITS

Klizi na vrh