Stare obavijesti

Obavijesti prenesene sa starog weba, bez poveznica.

Čast nam je pozvati članove Društva, kao i ostalo građanstvo, na predavanje Dr. Osmanagića u trajanju od 2 sata na temu “Piramide u svijetu i Bosanska dolina piramida”, koje će se održati u ponedjeljak, 15. travnja 2013. godine u 19 sati u maloj dvorani samoborskog kina. Promotivni poster preuzmite ovdje, a sažete zanimljivosti s daljnjim poveznicama ovdje.

Godišnja skupština Društva inženjera i tehničara održat će se u petak, 22. veljače 2013. godine u 19 sati u prostorijama Speleološkog društva u Perkovčevoj 59, Samobor (bivši Komunalac).

Novi bilten za 2013. godinu preuzmite ovdje.

Upravni odbor, Nadzorni odbor i Sud časti Društva inženjera i tehničara grada Samobora svim članovima, kao i ostalom pučanstvu, želi sve najbolje povodom nadolazećih blagdana i sretnu 2013. godinu!

U srijedu, 21. 11. 2012. u 19 sati u prostorijama speleologa planirano je predavanje o Svemiru, koje će održati predavač sa zagrebačke zvjezdarnice.

Čast nam je pozvati Vas na otvorenje izložbe “RADOVI ARHITEKTA ŠMITA” u srijedu, 17.10.2012. s početkom u 18 sati u predvorju sportske dvorane Samobor, Andrije Hebranga 26a. Izložba će biti otvorena do 19.10.2012. svakim danom od 16 do 21 sati. Radujemo se Vašem dolasku! Neke radove cijenjenog arhitekta pogledajte u sekciji Izložbe.

DITS organizira posjet rudniku u Rudama u subotu, 20.10.2012. u 9:30 sati. Polazak iz Samobora, Perkovčeva 59. Prijave se primaju četvrtkom od 18 – 20 sati na telefon 01/3323-622 ili uživo, kao i 17.10. u sportskoj dvorani, Hebrangova 26a od 18 – 21 sat na izložbi “RADOVI ARHITEKTA ŠMITA”.

Program nastavka Male škole astronomije preuzmite ovdje. Prijava polaznika je 18.10.2012. od 18 do 20 sati u prostorijama DITS-a, Perkovčeva 59.

Društvo inženjera i tehničara grada Samobora i Gradska knjižnica Samobor pozivaju Vas na predavanje akademika VLADIMIRA PAARA “Što je zapravo otkriveno u CERNU: Higgsov bozon (“Božja čestica”)…. iz šire perspektive?”, koje će se održati u odjelu za odrasle Gradske knjižnice Samobor u ponedjeljak, 29.10.2012. godine u 19 sati.Ovdje pogledajte pozivnicu s detaljnim opisom predavanja.

Pripremili smo novi Plan rada Društva i Financijski plan Zajednice tehničke kulture zagrebačke županije za 2013. godinu.

Dana 04. rujna 2012. godine umro je dr. Nikola Šegudović, predsjednik Suda časti DITS-a. Član Društva je od njegovog osnutka 1995. godine. Ispraćaju su bili prisutni članovi DITS-a.

Društvo inženjera i tehničara izgubilo je člana Upravnog odbora, Davora Todorovića, kojeg smo ispratili na vječni počinak 12. kolovoza 2012. godine.

Obavještavamo da će nastavak Male škole astronomije započeti u 4. mjesecu te će se dogovor s polaznicima o radu škole održati u četvrtak, 19.04.2012. u 19.30 sati u Centru tehničke kulture u Samoboru, Perkovčeva 59 (bivši Komunalac). Detaljna obavijest nalazi se ovdje.

Program nastavka Male škole astronomije preuzmite ovdje.

Novi bilten za 2012. godinu preuzmite ovdje.

Godišnja skupština Društva inženjera i tehničara održat će se u petak, 10. veljače 2012. godine u 19 sati u prostorijama Speleološkog društva u Perkovčevoj 59, Samobor (bivši Komunalac). Detaljni poziv preuzmite ovdje.

Na ovoj poveznici možete skinuti članak, koji je povodom završetka prvog dijela Male škole astronomije za Glasnik-SSN pripremio predsjednik DITS-a, Ivan Medvedović.

Želimo Vam sretnu i uspješnu 2012. godinu!

Astronomska sekcija Društva inženjera i tehničara Samobora u potpunosti je spremna za najavljivani početak Male škole astronomije, koja je namijenjena svim uzrastima i potpuno besplatna. Škola će započeti tijekom listopada, u prostorijama Centra tehničke kulture u Samoboru. Predviđeno je da škola traje po 2 sata tjedno, s mogućnošću daljnjeg usavršavanja u toj grani znanosti. Sekcija raspolaže vrlo sofisticiranim teleskopom, a na raspolaganju su i razna didaktička pomagala i stručna literatura te CD i video zapisi. Za održavanje nastave osigurani su stručni predavači s velikim iskustvom.
Dogovor i upoznavanje s organizatorima škole i predavačima te o terminima održavanja škole bio je u ponedjeljak, 17. listopada 2011., u 19:30 sati, u Perkovčevoj 59 (bivši Komunalac), a svi zainteresirani za astronomiju mogli su nazočiti tom dogovoru bez obzira na obveze prema astronomskoj sekciji. Prisutno je bilo 10 od 18 prijavljenih polaznika uz prisutnost roditelja. Dogovoreno je da se nastava održava svakog četvrtka u 19:30 sati i prostorijama speleologa (stari Komunalac, Perkovčeva 59). Učenicima je ovom prilikom uručen Vodič arhitekture Samobora i okruženja.
Pozivamo i ostale zainteresirane da se uključe u rad Astronomske sekcije DITS-a. Prijave se primaju u prostorijama DITS-a (Perkovčeva 59) svaki četvrtak od 18 – 20 sati. Broj telefona: 01/3323-622.
Također koristimo ovu prigodu kako bismo Vas upoznali s programom projekta.

Dostupan je novi Plan rada Društva za 2012. godinu.

Naša uvažena članica dr. sc. Jasenka Bišćan, znanstvenica, dugogodišnja djelatnica Instituta “Ruđer Bošković”, vanjska suradnica PMF-a i Tekstilno – tehnološkog fakulteta, a sada zasluženo umirovljenica, dobitnica je ovogodišnje županijske nagrade za životno djelo Zajednice tehničke kulture “Rudolf Perešin”. Kao članica Društva inženjera i tehničara grada Samobora sudjelovala je u obnovi kamenog stupa “krajputaša” u Gabrovici, vidikovca na brdu Tepec te meteorološkog stupa u Samoboru. Od srca čestitamo! Detaljnije možete pročitati na stranici Glasnika Samobora i Svete Nedelje.

29. svibnja 2011. bili smo na izletu u Krapini, točnije u posjetu Muzeju krapinskih neandertalaca. Bilo je zanimljivo i poučno, kao i uvijek. Slike očekujte uskoro.

3. svibnja 2011. u 20 sati u prostoriji Centra tehničke kulture u Samoboru, Perkovčeva ulica 59 održali smo javno predavanje za građanstvo na temu suvremene primjene “DIZALICA TOPLINE” (TOPLINSKE PUMPE) za grijanje stambenih i poslovnih prostorija s korištenjem topline iz okoline. Predavanje je obuhvatilo princip rada i tipove dizalica topline, kriterij za odabir i dimenzioniranje te njihovu isplativost, kao i pregled do sada izvedenih sustava. Predavači su bili redom dipl. inženjeri: Jožef Kardinar, Silvestar Šantak, Robert Horvat, Željko Bosek. Predavanje uskoro očekujte dostupnim za skidanje u odgovarajućoj sekciji naše stranice.

Pozivamo sadašnje i potencijalne buduće članove na Godišnju skupštinu DITS-a, koja će se održati 25. 02. 2011. godine u 19:00 sati u prostorima Speleološkog društva u Perkovčevoj 59, Samobor (bivši Komunalac). Dnevni red i detalje možete pročitati u službenom pozivu.

Izdali smo bilten za 2011. godinu, a možete ga preuzeti ovdje.

Polako ulazimo u 2011. te Vam stoga želimo sve najbolje povodom blagdana i Nove Godine! Mi smo ih u Društvu proslavili već tradicionalnim novogodišnjim domjenkom.

Ljetni odmor smo si malo produljili, ali evo nas natrag u pogonu s planom rada Društva i financijskim planom za nadolazeću, 2011. godinu.
Također je važno spomenuti kako smo napokon potpuno opremili naš teleskop, tako da su skorašnja promatranja neba vrlo izgledna!

Ovom prilikom bismo se i posljednji puta oprostili od cijenjenoga kolege – arhitekta Edvina Šmita, našeg člana od samog početka. Napustio nas je prerano i nenadano, ali je zato svojim sugrađanima ostavio bogato nasljeđe. Oproštajni govor predsjednika Društva, Ivana Medvedovića, možete preuzeti ovdje.

21. svibnja 2010. proslavili smo 15. godišnjicu djelovanja Društva u dvorani Srednjoškolskog centra u Samoboru, na istom mjestu na kojem je 1995. održana Osnivačka skupština DITS-a. Proslavu smo uveličali prikladnim izdavanjem Monografije DITS-a povodom 15. godišnjice postojanja. Više o tom najnovijem projektu možete pročitati ovdje. Onima, koji se nisu mogli odazvati na upućenu pozivnicu, knjiga će biti poslana poštom. Alternativno je možete preuzeti i u našem uredu.

Ciklus predavanja “Nemirna Zemlja” održavan u prostorima Gradske knjižnice Samobor završen je krajem travnja 2010. godine. Ukoliko ste propustili neko od predavanja, odgovarajuće materijale možete skinuti ovdje ovdje, kao i pogledati slike. Sekcija će uskoro biti kompletirana.

S dolaskom proljeća odselili smo u “nove” prostore. U nadi za što skorijim pronalaskom primjerenije, stalne lokacije, vidimo se u bivšim prostorijama Komunalca, na katu u Perkovčevoj ulici broj 59. Telefonski broj ostao je nepromijenjen.

Naš posljednji veliki dovršeni projekt – meteorološki stup u centru grada – možete pogledati ovdje. Popunjavanje sekcije bilteni je skoro dovršeno, a početkom svibnja 2009. bili smo i na još jednom u nizu zanimljivih izleta; slike možete pogledati ugaleriji (od nedavno slikane osjetno prikladnijom opremom!), a ovdje je i plan puta, za one koji su izlet propustili. Dodano je i mnoštvo slika s prošlih izleta.

Sekcija predavanja je nadopunjena novim slikama i jednim radom koji se možeskinuti. Na stranicu je dodana i nova sekcija, izdvojeni radovi članova Društva, koja je također u procesu popunjavanja. Za sada se može preuzeti jedan radpredsjednika našeg Društva.

U vidu moderniziranja Društva i informiranja članova te javnosti od travnja 2009. godine krećemo s redovitim ažuriranjem stranice. Od sada na početnoj stranici možete svakomjesečno očekivati svježe vijesti vezane za naš rad.

Slobodno navratite na našu stranicu radi svježih novosti i obavijesti!

Vaš DITS

Klizi na vrh